Reglement

De vzw STIMULANS KORTRIJK organiseert, in samenwerking met stad Kortrijk, tweejaarlijks een wedstrijd en een tentoonstelling voor jonge West-Vlaamse kunstenaars.

VOORWAARDEN

  • Leerling aan, of afgestudeerde van het erkend Kunstonderwijs (dag- of avondonderwijs)
  • Geboren na 1 januari 1983.
  • Geboren, wonend of werkend in West-Vlaanderen.

DISCIPLINES
Schilderen – beeldhouwen – grafiek – monumentale kunsten – glaskunst – keramiek –fotografie – textiel – audiovisuele kunst medium & video.
Elke inzender kan deelnemen met een max. van 5 werken.

DEELNAME
Is gratis en kan door bijgaande inschrijvingsfiche, samen met een afschrift uit het geboorteregister en voor niet-West-Vlamingen een bewijs van domiciliëring (hoofdverblijfplaats) of van tewerkstelling in West-Vlaanderen, te sturen vóór 18 maart 2018 naar vzw STIMULANS, Noordstraat 28, 8500 Kortrijk.

WERKEN

  • Worden door de kunstenaar op eigen verantwoordelijkheid gebracht naar
    Bubox, Korte Kapucijnenstraat te Kortrijk op: zaterdag 24 maart ( 10.00- 16.00 uur) maandag 26 maart (10.00 –12.00 |13.00 – 16.00 uur)
  • Afmetingen van de werken mogen maximaal 2 m x 2 m bedragen, en zijn voorzien van een degelijk ophangsysteem of passende sokkel.
  • Handtekening op de voorkant van het werk wordt door de inzender afgedekt.
  • Bij de video-installatie staat de kunstenaar in voor de nodige afspeelapparaten.
  • Bij multimedia staat de kunstenaar in voor de nodige hard- en software. Bij de inzending is een duidelijke handleiding die een korte presentatie mogelijk maakt (max. 10 min.).

PRIJZEN
Een jury bepaalt de selectie voor de tentoonstelling. Per discipline kunnen – laureaat, eervolle vermeldingen – worden aangeduid. De “Prijs van de stad Kortrijk” kan toegekend worden aan een lgemene laureaat en wordt binnen de haalbaarheid van de begroting aangekocht door de vzw Stedelijke Musea Kortrijk.

TENTOONSTELLING : 14 april – 21 mei 2018
Door deelname aan de wedstrijd aanvaardt de kunstenaar dat zijn werk, na selectie, zal opgenomen worden voor de gelijknamige tentoonstelling in de exporuimte ‘Paardenstallen’. Tijdens de duur van de tentoonstelling kan niets toegevoegd of weggelaten worden aan het geselecteerde werk.

CATALOGUS
Alle bekroonde kunstenaars worden vermeld met naam, adres, referenties en een foto van het geselecteerde werk.

VERKOOP
De werken worden tijdens de tentoonstelling te koop aangeboden tegen de prijs die bepaald werd door de kunstenaar.